Can´t compile usign virtual machine on VirtualBox


IosuGorostiza <balcalde@...>
 

Hi evebody:
Last days I was working with Zephyr testing some samples. In the beggining I started in a PC of 64bits with a Windows 8.1 Enterprise 32bits and I found some problems that I can´t solve. Then I changed to another PC of 64bits and Windows 8.1 Enterprise 64bits. In this PC I found some problems as well, but with your help I was able to run examples and debug them. By life things, I was back to the first PC and I install a virtual machine with Virtual Box and a Windows 8.1 64bits. I started to install all the things and when try to install CMake from Chocolatey I get the next error:

"Chocolatey v0.10.11
Installing the following packages:
cmake
By installing you accept licenses for the packages.
[NuGet] An error occurred while loading packages from 'https://chocolatey.org/api/v2/': No se puede escribir datos de en la conexi¢n de transporte: Se ha forzado la interrupci¢n de una conexi¢n existente por el host remoto.
cmake not installed. The package was not found with the source(s) listed.
 Source(s): 'https://chocolatey.org/api/v2/'
 NOTE: When you specify explicit sources, it overrides default sources.
If the package version is a prerelease and you didn't specify `--pre`,
 the package may not be found.
Please see https://chocolatey.org/docs/troubleshooting for more 
 assistance.
 
Chocolatey installed 0/1 packages. 1 packages failed.
 See the log for details (C:\ProgramData\chocolatey\logs\chocolatey.log).
 
Failures
 - cmake - cmake not installed. The package was not found with the source(s) listed.
 Source(s): 'https://chocolatey.org/api/v2/'
 NOTE: When you specify explicit sources, it overrides default sources.
If the package version is a prerelease and you didn't specify `--pre`,
 the package may not be found.
Please see https://chocolatey.org/docs/troubleshooting for more 
 assistance."

I thought it´s a problem with the virtual machine and the connection to internet, so I download cmake-3.12.1-win64-x64.msi from Cmake.org and install it. When the installer ask me I choose the option "Add CMake to the system PATH for all users".
CMake installed without problems and everything else too.

Then I tried to compile the hello_world example for nrf51_pca10028 and I get the next error:

"C:\Users\usuario1\zephyr\samples\hello_world\build>cmake -GNinja -DBOARD=nrf51_pca10028 ..
-- Selected BOARD nrf51_pca10028
Zephyr version: 1.13.0
Parsing Kconfig tree in C:/Users/usuario1/zephyr//Kconfig
Traceback (most recent call last):
  File "C:/Users/usuario1/zephyr//scripts/kconfig/kconfig.py", line 210, in <module>main()
  File "C:/Users/usuario1/zephyr//scripts/kconfig/kconfig.py", line 44, in main
    kconf = Kconfig(args.kconfig_root, warn_to_stderr=False)
  File "C:\Users\usuario1\zephyr\scripts\kconfig\kconfiglib.py", line 836, in __init__
    self._parse_block(None, self.top_node, self.top_node)
  File "C:\Users\usuario1\zephyr\scripts\kconfig\kconfiglib.py", line 2352, in _parse_block
    prev = self._parse_block(None, parent, prev)
  File "C:\Users\usuario1\zephyr\scripts\kconfig\kconfiglib.py", line 2352, in _parse_block
    prev = self._parse_block(None, parent, prev)
  File "C:\Users\usuario1\zephyr\scripts\kconfig\kconfiglib.py", line 2352, in _parse_block
    prev = self._parse_block(None, parent, prev)
  File "C:\Users\usuario1\zephyr\scripts\kconfig\kconfiglib.py", line 2282, in _parse_block
    while self._has_tokens or self._next_line():
  File "C:\Users\usuario1\zephyr\scripts\kconfig\kconfiglib.py", line 1677, in _next_line
    self._tokens = self._tokenize(self._line)
  File "C:\Users\usuario1\zephyr\scripts\kconfig\kconfiglib.py", line 1742, in _tokenize
    self._parse_error("unknown token at start of line")
  File "C:\Users\usuario1\zephyr\scripts\kconfig\kconfiglib.py", line 3079, in _parse_error
    "{}couldn't parse '{}': {}".format(loc, self._line.rstrip(), msg))
kconfiglib.KconfigError: subsys\usb\Kconfig:1: couldn't parse '
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                       ': unknown token at start
 of line
CMake Error at C:/Users/usuario1/zephyr/cmake/kconfig.cmake:149 (message):
  command failed with return code: 1
Call Stack (most recent call first):
  C:/Users/usuario1/zephyr/cmake/app/boilerplate.cmake:251 (include)
  CMakeLists.txt:3 (include)
 
 
-- Configuring incomplete, errors occurred!"

I don´t know where this problem is comming from. Theoretically the virtual machine has to work like the physical PC where I can compile and run the examples.
Could it be a problem with the installation of CMake?
Thanks in advance.
Best regards




Join devel@lists.zephyrproject.org to automatically receive all group messages.