Re: Running Hello World for Dragino-LSN50 on B-L072Z-LRWAN1 Dicovery Board


seems.deviant@...
 

В Чтв, 20/09/2018 в 23:43 +0200, Erwan Gouriou пишет:
Hi,

Looking to B-L072Z-LRWAN1 user manual, it seems that you can get ST-
Link VCP using USART2,
Did you changed the console settings to match this configuration ?
In order to answer your question I've inspected the
boards/arm/nucleo_l073rz/nucleo_l073rz_defconfig which has a Virtual
COM Port. And I didn't find any UART-specific configuration
options except for CONFIG_SERIAL, CONFIG_CONSOLE and
CONFIG_UART_CONSOLE that should be specified for a VCP to work
correctly.

Could you point out which options do I need to change/specify?

Then, fortunately, both boards share the same pin mapping on this
UART,
so on this point you should be fine.

Last, one point to check would be the clock settings;
Dragino uses HSI driven PLL, does this fit with B-L072Z-LRWAN1?
Yes, the B-L072Z-LRWAN1 uses the same HSI 16M clock source, that's what
datasheet says.

Cheers



On Thu, 20 Sep 2018 at 22:16, Aleksandr Makarov <seems.deviant@gmail.
com> wrote:
Hello,

I am trying to run Hello World application built for Dragino-LSN50
on a
B-L072Z-LRWAN1 Dicovery Board. Those two boards both are SM32L0-
based
and share exactly the same MCU model - SMT32L072CZY.

The build process and device flashing work fine, however I can't
see a
"Hello World!" print on a COM terminal after a reset.

A working USART port is the only peripheral I care for now. The
USART
pin configuration for Dragino LSN50 board should be suitable for
L072Z-
LRWAN1 as well, though it is not working.

Please advice.


Join devel@lists.zephyrproject.org to automatically receive all group messages.