Problem with Zephyr os


Mahmoud Aloulou <alouloumahmoud57@...>
 

Thank you for your response, due to your help I override the error.
But now after flashing it gives me this:
image.png

And I can't know exactly what is wrong, If you have any idea about it please let me know and thank you.

Le ven. 26 août 2022 à 17:25, Lawrence K <lawrencek52@...> a écrit :
Hi Aloulou

I noticed from the command prompt you are using VirtualBox. wWhen you plug your board into a USB port, it gets connected to the host system. you need to re-assign the board to VirtualBox. On the VirtualBox menu, click Devices -> USB -> yourboard. there should be a check mark beside your board if VirtualBox has access to the board.

You probably need to make the assignment of the board permanent in the Virtualbox console before you start the VM. Without this every time the board is plugged/unplugged, or when the board reboots, or when OpenOCD resets the USB interface (which it does twice every time you program the board) it is assigned back to the host machine.

Hope this helps

-L-

On Fri, Aug 26, 2022 at 11:55 AM Erwan Gouriou <erwan.gouriou@...> wrote:
Hi,

I'm able to reproduce the same log when trying to flash while the board is not plugged in.
So, I'd suggest investigating your environment and checking that you're using the right USB port on  the board,
that no other tool is using this port, ...

BR
Erwan





On Fri, 26 Aug 2022 at 16:00, Mahmoud Aloulou <alouloumahmoud57@...> wrote:
Hi,
I'm a beginner in zephyr and i've tried to start with the starting guide of zephyr os. I followed it step by step and everything is fine but in the end when i tried to flashing the sample by the command "west flash" it give me this error:

image.png

Can you help me please to resolve this issue? Thank you in advance.
best regards,

--
Aloulou Mahmoud
Elève ingénieur, GEC
Enet'Com
24 483 270



--
Aloulou Mahmoud
Elève ingénieur, GEC
Enet'Com
24 483 270


Lawrence King
 

Hi Aloulou

I noticed from the command prompt you are using VirtualBox. wWhen you plug your board into a USB port, it gets connected to the host system. you need to re-assign the board to VirtualBox. On the VirtualBox menu, click Devices -> USB -> yourboard. there should be a check mark beside your board if VirtualBox has access to the board.

You probably need to make the assignment of the board permanent in the Virtualbox console before you start the VM. Without this every time the board is plugged/unplugged, or when the board reboots, or when OpenOCD resets the USB interface (which it does twice every time you program the board) it is assigned back to the host machine.

Hope this helps

-L-

On Fri, Aug 26, 2022 at 11:55 AM Erwan Gouriou <erwan.gouriou@...> wrote:
Hi,

I'm able to reproduce the same log when trying to flash while the board is not plugged in.
So, I'd suggest investigating your environment and checking that you're using the right USB port on  the board,
that no other tool is using this port, ...

BR
Erwan





On Fri, 26 Aug 2022 at 16:00, Mahmoud Aloulou <alouloumahmoud57@...> wrote:
Hi,
I'm a beginner in zephyr and i've tried to start with the starting guide of zephyr os. I followed it step by step and everything is fine but in the end when i tried to flashing the sample by the command "west flash" it give me this error:

image.png

Can you help me please to resolve this issue? Thank you in advance.
best regards,

--
Aloulou Mahmoud
Elève ingénieur, GEC
Enet'Com
24 483 270


Erwan Gouriou
 

Hi,

I'm able to reproduce the same log when trying to flash while the board is not plugged in.
So, I'd suggest investigating your environment and checking that you're using the right USB port on  the board,
that no other tool is using this port, ...

BR
Erwan





On Fri, 26 Aug 2022 at 16:00, Mahmoud Aloulou <alouloumahmoud57@...> wrote:
Hi,
I'm a beginner in zephyr and i've tried to start with the starting guide of zephyr os. I followed it step by step and everything is fine but in the end when i tried to flashing the sample by the command "west flash" it give me this error:

image.png

Can you help me please to resolve this issue? Thank you in advance.
best regards,

--
Aloulou Mahmoud
Elève ingénieur, GEC
Enet'Com
24 483 270


Mahmoud Aloulou <alouloumahmoud57@...>
 

Hi,
I'm a beginner in zephyr and i've tried to start with the starting guide of zephyr os. I followed it step by step and everything is fine but in the end when i tried to flashing the sample by the command "west flash" it give me this error:

image.png

Can you help me please to resolve this issue? Thank you in advance.
best regards,

--
Aloulou Mahmoud
Elève ingénieur, GEC
Enet'Com
24 483 270