Topics

about BLE Rx test

Tommy Lin (林志聰) <Tommy.Lin@...>
 

Hi ,

We have a product using nRF51824 with Zephyr v1.13.0.

Our DUT connect with RF equipment.

 

[Test sequence]

Step1: DUT enter Rx mode with HCI command.

Step2: RF equipment send 1500 bytes with -86dbm.

Step3: DUT end Rx mode

After then , DUT will show “tx time out “ error message.

 

 

PS:

1.     If RF equipment send a dbm below -86 , the error message will disappear.

2.     We use Zephyr v1.13.0 and v1.14.0 , and the result is the same.

 

Could you give us some suggestions?

 

Thank You,

Tommy

 

Tommy Lin (林志聰) <Tommy.Lin@...>
 

Hi ,

Sorry , correction.

 

We have a product using nRF51824 with Zephyr v1.13.0.

Our DUT connect with RF equipment.

 

[Test sequence]

Step1: DUT enter Rx mode with HCI command.

Step2: RF equipment send 1500 bytes with -86dbm.

Step3: DUT end Rx mode

After then , DUT will show “tx time out “ error message.

 

 

PS:

1.     If RF equipment send a dbm above -86 (ex: -85 , -84 , -83 …..), the error message will disappear.

2.     We use Zephyr v1.13.0 and v1.14.0 , and the result is the same.

 

Could you give us some suggestions?

 

Thank You,

Tommy

 

Tommy Lin (林志聰) <Tommy.Lin@...>
 

+ jimmy

 

From: Tommy Lin (林志聰)
Sent: Tuesday, November 12, 2019 7:18 PM
To: 'zephyr-devel@...' <zephyr-devel@...>
Cc: Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Brent Tsai (蔡旻其) <Brent.Tsai@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: about BLE Rx test

 

Hi ,

Sorry , correction.

 

We have a product using nRF51824 with Zephyr v1.13.0.

Our DUT connect with RF equipment.

 

[Test sequence]

Step1: DUT enter Rx mode with HCI command.

Step2: RF equipment send 1500 bytes with -86dbm.

Step3: DUT end Rx mode

After then , DUT will show “tx time out “ error message.

 

 

PS:

1.     If RF equipment send a dbm above -86 (ex: -85 , -84 , -83 …..), the error message will disappear.

2.     We use Zephyr v1.13.0 and v1.14.0 , and the result is the same.

 

Could you give us some suggestions?

 

Thank You,

Tommy

 

Carles Cufi
 

Adding Vinayak.

 

If this depends on the dBm setting it might be a bug actually. I’ll let Vinayak weigh in.

 

Carles

 

 

From: devel@... <devel@...> On Behalf Of Tommy Lin (???) via Lists.Zephyrproject.Org
Sent: 12 November 2019 13:01
To: zephyr-devel@...
Cc: devel@...
Subject: Re: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

+ jimmy

 

From: Tommy Lin (林志聰)
Sent: Tuesday, November 12, 2019 7:18 PM
To: 'zephyr-devel@...' <zephyr-devel@...>
Cc: Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Brent Tsai (蔡旻其) <Brent.Tsai@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: about BLE Rx test

 

Hi ,

Sorry , correction.

 

We have a product using nRF51824 with Zephyr v1.13.0.

Our DUT connect with RF equipment.

 

[Test sequence]

Step1: DUT enter Rx mode with HCI command.

Step2: RF equipment send 1500 bytes with -86dbm.

Step3: DUT end Rx mode

After then , DUT will show “tx time out “ error message.

 

 

PS:

  1. If RF equipment send a dbm above -86 (ex: -85 , -84 , -83 …..), the error message will disappear.
  2. We use Zephyr v1.13.0 and v1.14.0 , and the result is the same.

 

Could you give us some suggestions?

 

Thank You,

Tommy

 

Stephanos Io <assembler@...>
 

Hi,

 

I suppose you are performing RX sensitivity test.

 

> If RF equipment send a dbm above -86 (ex: -85 , -84 , -83 …..), the error message will disappear.

 

Assuming you are testing with BLE 2Mbps PHY, I think this behaviour is only to be expected given that the max. sensitivity is specified at -85 dBm at 2Mbps for nRF51824 (refer to the datasheet).

 

Stephanos

 

From: devel@... <devel@...> On Behalf Of Cufi, Carles
Sent: Tuesday, November 12, 2019 10:38 PM
To: Tommy.Lin@...; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>
Subject: Re: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Adding Vinayak.

 

If this depends on the dBm setting it might be a bug actually. I’ll let Vinayak weigh in.

 

Carles

 

 

From: devel@... <devel@...> On Behalf Of Tommy Lin (???) via Lists.Zephyrproject.Org
Sent: 12 November 2019 13:01
To: zephyr-devel@...
Cc: devel@...
Subject: Re: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

+ jimmy

 

From: Tommy Lin (林志聰)
Sent: Tuesday, November 12, 2019 7:18 PM
To: 'zephyr-devel@...' <zephyr-devel@...>
Cc: Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Brent Tsai (蔡旻其) <Brent.Tsai@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: about BLE Rx test

 

Hi ,

Sorry , correction.

 

We have a product using nRF51824 with Zephyr v1.13.0.

Our DUT connect with RF equipment.

 

[Test sequence]

Step1: DUT enter Rx mode with HCI command.

Step2: RF equipment send 1500 bytes with -86dbm.

Step3: DUT end Rx mode

After then , DUT will show “tx time out “ error message.

 

 

PS:

  1. If RF equipment send a dbm above -86 (ex: -85 , -84 , -83 …..), the error message will disappear.
  2. We use Zephyr v1.13.0 and v1.14.0 , and the result is the same.

 

Could you give us some suggestions?

 

Thank You,

Tommy

 

Tommy Lin (林志聰) <Tommy.Lin@...>
 

Hi Stephanos,

Thanks for your response.

I have following question:

1.     By Default  , What data rate (1M or 2M bps) are set in zephyr code ?  if it is 2Mbps , How can I set it to 1Mbps?

 

PS: Our RF equipment only support in 1Mbps.

 

Thanks

Tommy

From: Stephanos Io <assembler@...>
Sent: Tuesday, November 12, 2019 9:51 PM
To: Cufi, Carles <carles.cufi@...>; Tommy Lin (
林志聰) <Tommy.Lin@...>; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi,

 

I suppose you are performing RX sensitivity test.

 

> If RF equipment send a dbm above -86 (ex: -85 , -84 , -83 …..), the error message will disappear.

 

Assuming you are testing with BLE 2Mbps PHY, I think this behaviour is only to be expected given that the max. sensitivity is specified at -85 dBm at 2Mbps for nRF51824 (refer to the datasheet).

 

Stephanos

 

From: devel@... <devel@...> On Behalf Of Cufi, Carles
Sent: Tuesday, November 12, 2019 10:38 PM
To: Tommy.Lin@...; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>
Subject: Re: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Adding Vinayak.

 

If this depends on the dBm setting it might be a bug actually. I’ll let Vinayak weigh in.

 

Carles

 

 

From: devel@... <devel@...> On Behalf Of Tommy Lin (???) via Lists.Zephyrproject.Org
Sent: 12 November 2019 13:01
To: zephyr-devel@...
Cc: devel@...
Subject: Re: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

+ jimmy

 

From: Tommy Lin (林志聰)
Sent: Tuesday, November 12, 2019 7:18 PM
To: 'zephyr-devel@...' <zephyr-devel@...>
Cc: Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Brent Tsai (蔡旻其) <Brent.Tsai@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: about BLE Rx test

 

Hi ,

Sorry , correction.

 

We have a product using nRF51824 with Zephyr v1.13.0.

Our DUT connect with RF equipment.

 

[Test sequence]

Step1: DUT enter Rx mode with HCI command.

Step2: RF equipment send 1500 bytes with -86dbm.

Step3: DUT end Rx mode

After then , DUT will show “tx time out “ error message.

 

 

PS:

1.     If RF equipment send a dbm above -86 (ex: -85 , -84 , -83 …..), the error message will disappear.

2.     We use Zephyr v1.13.0 and v1.14.0 , and the result is the same.

 

Could you give us some suggestions?

 

Thank You,

Tommy

 

Chettimada, Vinayak Kariappa
 

Hi Tommy,

 

To test 2M Phy please use LE Receiver Test Command [v2] with OCF 0x0033 instead of the v1 command you are using.

 

Regards,

Vinayak

 

From: Tommy Lin (林志聰) <Tommy.Lin@...>
Sent: 25 November 2019 09:07
To: Stephanos Io <assembler@...>; Cufi, Carles <Carles.Cufi@...>; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>; Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Jimmy Lee (李俊儀) <JimmyLee@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi zephyr,

In case2, we also have tried -40dBm(2Mbps) and -60dBm(2Mbps) , and receive 0 bytes.

 

Thanks

Tommy

From: Tommy Lin (林志聰)
Sent: Monday, November 25, 2019 3:28 PM
To: 'Stephanos Io' <assembler@...>; 'Cufi, Carles' <carles.cufi@...>; 'zephyr-devel@...' <zephyr-devel@...>
Cc: 'devel@...' <devel@...>; 'Chettimada, Vinayak Kariappa' <vinayak.kariappa.chettimada@...>; Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Jimmy Lee (李俊儀) <jimmylee@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi zephyr,

 

[case 1]

RF equipment send some bytes to DUT with -50dBm 1Mbps , and DUT can receive 0x2E81 bytes

 

 

[case 2] RF equipment send some bytes to DUT with -50dBm 2Mbps , but DUT receive 0 bytes

 

 

In case2 , To receiver bytes successfully in 2Mbps , how can I change zephyr source code?

Could you give us some suggestions?

 

Thanks

Tommy

From: Tommy Lin (林志聰)
Sent: Wednesday, November 13, 2019 5:05 PM
To: 'Stephanos Io' <assembler@...>; Cufi, Carles <carles.cufi@...>; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>; Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Jimmy Lee (李俊儀) <jimmylee@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi Stephanos,

Thanks for your response.

I have following question:

  1. By Default  , What data rate (1M or 2M bps) are set in zephyr code ?  if it is 2Mbps , How can I set it to 1Mbps?

 

PS: Our RF equipment only support in 1Mbps.

 

Thanks

Tommy

From: Stephanos Io <assembler@...>
Sent: Tuesday, November 12, 2019 9:51 PM
To: Cufi, Carles <carles.cufi@...>; Tommy Lin (
林志聰) <Tommy.Lin@...>; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi,

 

I suppose you are performing RX sensitivity test.

 

> If RF equipment send a dbm above -86 (ex: -85 , -84 , -83 …..), the error message will disappear.

 

Assuming you are testing with BLE 2Mbps PHY, I think this behaviour is only to be expected given that the max. sensitivity is specified at -85 dBm at 2Mbps for nRF51824 (refer to the datasheet).

 

Stephanos

 

From: devel@... <devel@...> On Behalf Of Cufi, Carles
Sent: Tuesday, November 12, 2019 10:38 PM
To: Tommy.Lin@...; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>
Subject: Re: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Adding Vinayak.

 

If this depends on the dBm setting it might be a bug actually. I’ll let Vinayak weigh in.

 

Carles

 

 

From: devel@... <devel@...> On Behalf Of Tommy Lin (???) via Lists.Zephyrproject.Org
Sent: 12 November 2019 13:01
To: zephyr-devel@...
Cc: devel@...
Subject: Re: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

+ jimmy

 

From: Tommy Lin (林志聰)
Sent: Tuesday, November 12, 2019 7:18 PM
To: 'zephyr-devel@...' <zephyr-devel@...>
Cc: Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Brent Tsai (蔡旻其) <Brent.Tsai@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: about BLE Rx test

 

Hi ,

Sorry , correction.

 

We have a product using nRF51824 with Zephyr v1.13.0.

Our DUT connect with RF equipment.

 

[Test sequence]

Step1: DUT enter Rx mode with HCI command.

Step2: RF equipment send 1500 bytes with -86dbm.

Step3: DUT end Rx mode

After then , DUT will show “tx time out “ error message.

 

 

PS:

  1. If RF equipment send a dbm above -86 (ex: -85 , -84 , -83 …..), the error message will disappear.
  2. We use Zephyr v1.13.0 and v1.14.0 , and the result is the same.

 

Could you give us some suggestions?

 

Thank You,

Tommy

 

Tommy Lin (林志聰) <Tommy.Lin@...>
 

Hi zephyr,

 

[case 1]

RF equipment send some bytes to DUT with -50dBm 1Mbps , and DUT can receive 0x2E81 bytes

 

 

[case 2] RF equipment send some bytes to DUT with -50dBm 2Mbps , but DUT receive 0 bytes

 

 

In case2 , To receiver bytes successfully in 2Mbps , how can I change zephyr source code?

Could you give us some suggestions?

 

Thanks

Tommy

From: Tommy Lin (林志聰)
Sent: Wednesday, November 13, 2019 5:05 PM
To: 'Stephanos Io' <assembler@...>; Cufi, Carles <carles.cufi@...>; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>; Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Jimmy Lee (李俊儀) <jimmylee@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi Stephanos,

Thanks for your response.

I have following question:

1.     By Default  , What data rate (1M or 2M bps) are set in zephyr code ?  if it is 2Mbps , How can I set it to 1Mbps?

 

PS: Our RF equipment only support in 1Mbps.

 

Thanks

Tommy

From: Stephanos Io <assembler@...>
Sent: Tuesday, November 12, 2019 9:51 PM
To: Cufi, Carles <carles.cufi@...>; Tommy Lin (
林志聰) <Tommy.Lin@...>; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi,

 

I suppose you are performing RX sensitivity test.

 

> If RF equipment send a dbm above -86 (ex: -85 , -84 , -83 …..), the error message will disappear.

 

Assuming you are testing with BLE 2Mbps PHY, I think this behaviour is only to be expected given that the max. sensitivity is specified at -85 dBm at 2Mbps for nRF51824 (refer to the datasheet).

 

Stephanos

 

From: devel@... <devel@...> On Behalf Of Cufi, Carles
Sent: Tuesday, November 12, 2019 10:38 PM
To: Tommy.Lin@...; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>
Subject: Re: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Adding Vinayak.

 

If this depends on the dBm setting it might be a bug actually. I’ll let Vinayak weigh in.

 

Carles

 

 

From: devel@... <devel@...> On Behalf Of Tommy Lin (???) via Lists.Zephyrproject.Org
Sent: 12 November 2019 13:01
To: zephyr-devel@...
Cc: devel@...
Subject: Re: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

+ jimmy

 

From: Tommy Lin (林志聰)
Sent: Tuesday, November 12, 2019 7:18 PM
To: 'zephyr-devel@...' <zephyr-devel@...>
Cc: Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Brent Tsai (蔡旻其) <Brent.Tsai@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: about BLE Rx test

 

Hi ,

Sorry , correction.

 

We have a product using nRF51824 with Zephyr v1.13.0.

Our DUT connect with RF equipment.

 

[Test sequence]

Step1: DUT enter Rx mode with HCI command.

Step2: RF equipment send 1500 bytes with -86dbm.

Step3: DUT end Rx mode

After then , DUT will show “tx time out “ error message.

 

 

PS:

1.     If RF equipment send a dbm above -86 (ex: -85 , -84 , -83 …..), the error message will disappear.

2.     We use Zephyr v1.13.0 and v1.14.0 , and the result is the same.

 

Could you give us some suggestions?

 

Thank You,

Tommy

 

Tommy Lin (林志聰) <Tommy.Lin@...>
 

Hi zephyr,

In case2, we also have tried -40dBm(2Mbps) and -60dBm(2Mbps) , and receive 0 bytes.

 

Thanks

Tommy

From: Tommy Lin (林志聰)
Sent: Monday, November 25, 2019 3:28 PM
To: 'Stephanos Io' <assembler@...>; 'Cufi, Carles' <carles.cufi@...>; 'zephyr-devel@...' <zephyr-devel@...>
Cc: 'devel@...' <devel@...>; 'Chettimada, Vinayak Kariappa' <vinayak.kariappa.chettimada@...>; Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Jimmy Lee (李俊儀) <jimmylee@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi zephyr,

 

[case 1]

RF equipment send some bytes to DUT with -50dBm 1Mbps , and DUT can receive 0x2E81 bytes

 

 

[case 2] RF equipment send some bytes to DUT with -50dBm 2Mbps , but DUT receive 0 bytes

 

 

In case2 , To receiver bytes successfully in 2Mbps , how can I change zephyr source code?

Could you give us some suggestions?

 

Thanks

Tommy

From: Tommy Lin (林志聰)
Sent: Wednesday, November 13, 2019 5:05 PM
To: 'Stephanos Io' <assembler@...>; Cufi, Carles <carles.cufi@...>; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>; Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Jimmy Lee (李俊儀) <jimmylee@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi Stephanos,

Thanks for your response.

I have following question:

1.     By Default  , What data rate (1M or 2M bps) are set in zephyr code ?  if it is 2Mbps , How can I set it to 1Mbps?

 

PS: Our RF equipment only support in 1Mbps.

 

Thanks

Tommy

From: Stephanos Io <assembler@...>
Sent: Tuesday, November 12, 2019 9:51 PM
To: Cufi, Carles <carles.cufi@...>; Tommy Lin (
林志聰) <Tommy.Lin@...>; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi,

 

I suppose you are performing RX sensitivity test.

 

> If RF equipment send a dbm above -86 (ex: -85 , -84 , -83 …..), the error message will disappear.

 

Assuming you are testing with BLE 2Mbps PHY, I think this behaviour is only to be expected given that the max. sensitivity is specified at -85 dBm at 2Mbps for nRF51824 (refer to the datasheet).

 

Stephanos

 

From: devel@... <devel@...> On Behalf Of Cufi, Carles
Sent: Tuesday, November 12, 2019 10:38 PM
To: Tommy.Lin@...; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>
Subject: Re: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Adding Vinayak.

 

If this depends on the dBm setting it might be a bug actually. I’ll let Vinayak weigh in.

 

Carles

 

 

From: devel@... <devel@...> On Behalf Of Tommy Lin (???) via Lists.Zephyrproject.Org
Sent: 12 November 2019 13:01
To: zephyr-devel@...
Cc: devel@...
Subject: Re: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

+ jimmy

 

From: Tommy Lin (林志聰)
Sent: Tuesday, November 12, 2019 7:18 PM
To: 'zephyr-devel@...' <zephyr-devel@...>
Cc: Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Brent Tsai (蔡旻其) <Brent.Tsai@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: about BLE Rx test

 

Hi ,

Sorry , correction.

 

We have a product using nRF51824 with Zephyr v1.13.0.

Our DUT connect with RF equipment.

 

[Test sequence]

Step1: DUT enter Rx mode with HCI command.

Step2: RF equipment send 1500 bytes with -86dbm.

Step3: DUT end Rx mode

After then , DUT will show “tx time out “ error message.

 

 

PS:

1.     If RF equipment send a dbm above -86 (ex: -85 , -84 , -83 …..), the error message will disappear.

2.     We use Zephyr v1.13.0 and v1.14.0 , and the result is the same.

 

Could you give us some suggestions?

 

Thank You,

Tommy

 

Tommy Lin (林志聰) <Tommy.Lin@...>
 

Vinayak

Thanks for your response.

From your suggestion , we can improve sensitivity from -85dbm to -88dbm.

Can we improve it to -92dbm?

 

Thanks

Tommy

From: Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>
Sent: Monday, November 25, 2019 4:29 PM
To: Tommy Lin (
林志聰) <Tommy.Lin@...>; Stephanos Io <assembler@...>; Cufi, Carles <Carles.Cufi@...>; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Jimmy Lee (李俊儀) <JimmyLee@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi Tommy,

 

To test 2M Phy please use LE Receiver Test Command [v2] with OCF 0x0033 instead of the v1 command you are using.

 

Regards,

Vinayak

 

From: Tommy Lin (林志聰) <Tommy.Lin@...>
Sent: 25 November 2019 09:07
To: Stephanos Io <assembler@...>; Cufi, Carles <Carles.Cufi@...>; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>; Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Jimmy Lee (李俊儀) <JimmyLee@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi zephyr,

In case2, we also have tried -40dBm(2Mbps) and -60dBm(2Mbps) , and receive 0 bytes.

 

Thanks

Tommy

From: Tommy Lin (林志聰)
Sent: Monday, November 25, 2019 3:28 PM
To: 'Stephanos Io' <assembler@...>; 'Cufi, Carles' <carles.cufi@...>; 'zephyr-devel@...' <zephyr-devel@...>
Cc: 'devel@...' <devel@...>; 'Chettimada, Vinayak Kariappa' <vinayak.kariappa.chettimada@...>; Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Jimmy Lee (李俊儀) <jimmylee@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi zephyr,

 

[case 1]

RF equipment send some bytes to DUT with -50dBm 1Mbps , and DUT can receive 0x2E81 bytes

 

 

[case 2] RF equipment send some bytes to DUT with -50dBm 2Mbps , but DUT receive 0 bytes

 

 

In case2 , To receiver bytes successfully in 2Mbps , how can I change zephyr source code?

Could you give us some suggestions?

 

Thanks

Tommy

From: Tommy Lin (林志聰)
Sent: Wednesday, November 13, 2019 5:05 PM
To: 'Stephanos Io' <assembler@...>; Cufi, Carles <carles.cufi@...>; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>; Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Jimmy Lee (李俊儀) <jimmylee@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi Stephanos,

Thanks for your response.

I have following question:

1.     By Default  , What data rate (1M or 2M bps) are set in zephyr code ?  if it is 2Mbps , How can I set it to 1Mbps?

 

PS: Our RF equipment only support in 1Mbps.

 

Thanks

Tommy

From: Stephanos Io <assembler@...>
Sent: Tuesday, November 12, 2019 9:51 PM
To: Cufi, Carles <carles.cufi@...>; Tommy Lin (
林志聰) <Tommy.Lin@...>; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi,

 

I suppose you are performing RX sensitivity test.

 

> If RF equipment send a dbm above -86 (ex: -85 , -84 , -83 …..), the error message will disappear.

 

Assuming you are testing with BLE 2Mbps PHY, I think this behaviour is only to be expected given that the max. sensitivity is specified at -85 dBm at 2Mbps for nRF51824 (refer to the datasheet).

 

Stephanos

 

From: devel@... <devel@...> On Behalf Of Cufi, Carles
Sent: Tuesday, November 12, 2019 10:38 PM
To: Tommy.Lin@...; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>
Subject: Re: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Adding Vinayak.

 

If this depends on the dBm setting it might be a bug actually. I’ll let Vinayak weigh in.

 

Carles

 

 

From: devel@... <devel@...> On Behalf Of Tommy Lin (???) via Lists.Zephyrproject.Org
Sent: 12 November 2019 13:01
To: zephyr-devel@...
Cc: devel@...
Subject: Re: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

+ jimmy

 

From: Tommy Lin (林志聰)
Sent: Tuesday, November 12, 2019 7:18 PM
To: 'zephyr-devel@...' <zephyr-devel@...>
Cc: Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Brent Tsai (蔡旻其) <Brent.Tsai@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: about BLE Rx test

 

Hi ,

Sorry , correction.

 

We have a product using nRF51824 with Zephyr v1.13.0.

Our DUT connect with RF equipment.

 

[Test sequence]

Step1: DUT enter Rx mode with HCI command.

Step2: RF equipment send 1500 bytes with -86dbm.

Step3: DUT end Rx mode

After then , DUT will show “tx time out “ error message.

 

 

PS:

1.     If RF equipment send a dbm above -86 (ex: -85 , -84 , -83 …..), the error message will disappear.

2.     We use Zephyr v1.13.0 and v1.14.0 , and the result is the same.

 

Could you give us some suggestions?

 

Thank You,

Tommy

 

Tommy Lin (林志聰) <Tommy.Lin@...>
 

Hi Vinayak

Sorry , please ignore previous message.

In BT 4.2 command , we just reach -85dbm .

In BT 5.0 (1M) command , we can reach -88dbm .

How can we reach -93dbm for sensitivity?

 

 

[BT 4.2]

 

 

[BT 5.0]

 

 

Thank You,

Tommy

From: Tommy Lin (林志聰)
Sent: Thursday, December 12, 2019 2:25 PM
To: 'Chettimada, Vinayak Kariappa' <vinayak.kariappa.chettimada@...>; Stephanos Io <assembler@...>; Cufi, Carles <Carles.Cufi@...>; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Jimmy Lee (李俊儀) <jimmylee@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Vinayak

Thanks for your response.

From your suggestion , we can improve sensitivity from -85dbm to -88dbm.

Can we improve it to -92dbm?

 

Thanks

Tommy

From: Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>
Sent: Monday, November 25, 2019 4:29 PM
To: Tommy Lin (
林志聰) <Tommy.Lin@...>; Stephanos Io <assembler@...>; Cufi, Carles <Carles.Cufi@...>; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Jimmy Lee (李俊儀) <JimmyLee@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi Tommy,

 

To test 2M Phy please use LE Receiver Test Command [v2] with OCF 0x0033 instead of the v1 command you are using.

 

Regards,

Vinayak

 

From: Tommy Lin (林志聰) <Tommy.Lin@...>
Sent: 25 November 2019 09:07
To: Stephanos Io <assembler@...>; Cufi, Carles <Carles.Cufi@...>; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>; Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Jimmy Lee (李俊儀) <JimmyLee@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi zephyr,

In case2, we also have tried -40dBm(2Mbps) and -60dBm(2Mbps) , and receive 0 bytes.

 

Thanks

Tommy

From: Tommy Lin (林志聰)
Sent: Monday, November 25, 2019 3:28 PM
To: 'Stephanos Io' <assembler@...>; 'Cufi, Carles' <carles.cufi@...>; 'zephyr-devel@...' <zephyr-devel@...>
Cc: 'devel@...' <devel@...>; 'Chettimada, Vinayak Kariappa' <vinayak.kariappa.chettimada@...>; Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Jimmy Lee (李俊儀) <jimmylee@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi zephyr,

 

[case 1]

RF equipment send some bytes to DUT with -50dBm 1Mbps , and DUT can receive 0x2E81 bytes

 

 

[case 2] RF equipment send some bytes to DUT with -50dBm 2Mbps , but DUT receive 0 bytes

 

 

In case2 , To receiver bytes successfully in 2Mbps , how can I change zephyr source code?

Could you give us some suggestions?

 

Thanks

Tommy

From: Tommy Lin (林志聰)
Sent: Wednesday, November 13, 2019 5:05 PM
To: 'Stephanos Io' <assembler@...>; Cufi, Carles <carles.cufi@...>; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>; Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Jimmy Lee (李俊儀) <jimmylee@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi Stephanos,

Thanks for your response.

I have following question:

1.     By Default  , What data rate (1M or 2M bps) are set in zephyr code ?  if it is 2Mbps , How can I set it to 1Mbps?

 

PS: Our RF equipment only support in 1Mbps.

 

Thanks

Tommy

From: Stephanos Io <assembler@...>
Sent: Tuesday, November 12, 2019 9:51 PM
To: Cufi, Carles <carles.cufi@...>; Tommy Lin (
林志聰) <Tommy.Lin@...>; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>
Subject: RE: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Hi,

 

I suppose you are performing RX sensitivity test.

 

> If RF equipment send a dbm above -86 (ex: -85 , -84 , -83 …..), the error message will disappear.

 

Assuming you are testing with BLE 2Mbps PHY, I think this behaviour is only to be expected given that the max. sensitivity is specified at -85 dBm at 2Mbps for nRF51824 (refer to the datasheet).

 

Stephanos

 

From: devel@... <devel@...> On Behalf Of Cufi, Carles
Sent: Tuesday, November 12, 2019 10:38 PM
To: Tommy.Lin@...; zephyr-devel@...
Cc: devel@...; Chettimada, Vinayak Kariappa <vinayak.kariappa.chettimada@...>
Subject: Re: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

Adding Vinayak.

 

If this depends on the dBm setting it might be a bug actually. I’ll let Vinayak weigh in.

 

Carles

 

 

From: devel@... <devel@...> On Behalf Of Tommy Lin (???) via Lists.Zephyrproject.Org
Sent: 12 November 2019 13:01
To: zephyr-devel@...
Cc: devel@...
Subject: Re: [Zephyr-devel] about BLE Rx test

 

+ jimmy

 

From: Tommy Lin (林志聰)
Sent: Tuesday, November 12, 2019 7:18 PM
To: 'zephyr-devel@...' <zephyr-devel@...>
Cc: Isaac Chen (
陳尚航) <Isaac_Chen@...>; Ryan Hsu (徐振鋒) <Ryan.Hsu@...>; Brent Tsai (蔡旻其) <Brent.Tsai@...>; 'Hanyu.Hsu@...' <Hanyu.Hsu@...>
Subject: RE: about BLE Rx test

 

Hi ,

Sorry , correction.

 

We have a product using nRF51824 with Zephyr v1.13.0.

Our DUT connect with RF equipment.

 

[Test sequence]

Step1: DUT enter Rx mode with HCI command.

Step2: RF equipment send 1500 bytes with -86dbm.

Step3: DUT end Rx mode

After then , DUT will show “tx time out “ error message.

 

 

PS:

1.     If RF equipment send a dbm above -86 (ex: -85 , -84 , -83 …..), the error message will disappear.

2.     We use Zephyr v1.13.0 and v1.14.0 , and the result is the same.

 

Could you give us some suggestions?

 

Thank You,

Tommy