NRF52832 BLE controller (HCI_UART sample) not working


thevinh130799@...
 

Hi,

I tried to follow the instructions here: https://developer.nordicsemi.com/nRF_Connect_SDK/doc/1.3.0/zephyr/samples/bluetooth/hci_uart/README.html. The Zephyr version is 2.6.0, with SDK 0.13.0. On my machine Kubuntu 20.04 is running (kernel ver. 5.11.0),  with BlueZ v. 5.53

btmon seem to report device detection as in this gist: https://gist.github.com/vinhtran99/9ddaf9bf6d4406cf8d0b401a5879703e

But any command from btmgmt only returns failed with status 0x11 (Invalid Index).

Best regards,

Tran


Carles Cufi
 

Hi there,

Can you please try this patch:
https://github.com/zephyrproject-rtos/zephyr/pull/38367

Thanks,

Carles

-----Original Message-----
From: users@lists.zephyrproject.org <users@lists.zephyrproject.org> On
Behalf Of VinhTran via lists.zephyrproject.org
Sent: 08 September 2021 14:09
To: users@lists.zephyrproject.org
Subject: [Zephyr-users] NRF52832 BLE controller (HCI_UART sample) not
working

Hi,

I tried to follow the instructions here:
https://eur03.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fdevelope
r.nordicsemi.com%2FnRF_Connect_SDK%2Fdoc%2F1.3.0%2Fzephyr%2Fsamples%2Fblue
tooth%2Fhci_uart%2FREADME.html&amp;data=04%7C01%7Ccarles.cufi%40nordicsemi
.no%7C772157d7716a4ae3290408d972c54359%7C28e5afa2bf6f419a8cf6b31c6e9e5e8d%
7C0%7C0%7C637667014102464076%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiL
CJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C3000&amp;sdata=cqfmNNgIlTz
Ufv0RRGavW0jz0Vl4wl5CTxzTGXg0z70%3D&amp;reserved=0.
The Zephyr version is 2.6.0, with SDK 0.13.0. On my machine Kubuntu
20.04 is running (kernel ver. 5.11.0),  with BlueZ v. 5.53

btmon seem to report device detection as in this gist:
https://eur03.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fgist.git
hub.com%2Fvinhtran99%2F9ddaf9bf6d4406cf8d0b401a5879703e&amp;data=04%7C01%7
Ccarles.cufi%40nordicsemi.no%7C772157d7716a4ae3290408d972c54359%7C28e5afa2
bf6f419a8cf6b31c6e9e5e8d%7C0%7C0%7C637667014102469054%7CUnknown%7CTWFpbGZs
b3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C3
000&amp;sdata=%2FKpiwXkTM%2FAmn2%2FyXbL7fIE3WJkNGza0G9ZWDg4qxGo%3D&amp;res
erved=0

But any command from btmgmt only returns failed with status 0x11 (Invalid
Index).

Best regards,

Tran